life coaching


Wil je het beste uit jezelf en je leven halen of loop je op dit moment vast in je leven en kom je er alleen niet uit? Dan is life coaching een effectieve manier om je verder te helpen. Life coaching omvat het hele leven, dus zowel persoonlijk, spiritueel, relationeel als werk gerelateerd.

 

Een life coachingtraject is gericht op bewust worden van jezelf en van daaruit nieuwe keuzes maken. Met coaching krijg je door middel van gesprekken, oefeningen en opdrachten begeleiding om alles weer op een rijtje te krijgen. Om helderheid te krijgen, inzichten te verkrijgen, eens op een andere manier naar situaties/mensen te kijken, weer in balans te komen, je authentieke zelf te mogen zijn.

 

Inzicht krijgen in hoe jij als mens functioneert begint met het herkennen van je manier van denken en voelen en het daaruit voortvloeiende gedrag. Dit herkennen doe je door middel van empathisch luisteren naar jezelf. Oftewel vriendelijk luisteren naar jezelf, zonder oordeel en met een open mind. Luisteren naar wat je hoofd, hart en lichaam te vertellen hebben. Je denken, voelen en doen in evenwicht brengen creëert de ruimte om je authentieke zelf tot uitdrukking te brengen.

 

Je authentieke zelf is vrij vertaald trouw blijven aan jezelf of je hart volgen. Met andere woorden je leven te leven zoals je werkelijk bent, met wat je werkelijk belangrijk vindt, met je kwaliteiten en je passie.

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen gedurende een coachingtraject zijn o.a. zelfreflectie, kwaliteiten, overtuigingen, gedrag, empathisch vermogen, zelfvertrouwen, grenzen stellen en (mis)communicatie.

 

Mijn bijdrage als coach is luisteren, begeleiden, ondersteunen, prikkelen, confronteren, relativeren en ordenen op een authentieke, respectvolle en positieve manier.

 

Ieder mens is uniek, zo ook een coachingtraject. Het aantal sessies is per cliënt verschillend. Dit is o.a. afhankelijk van de reden voor een coachingtraject. Daarnaast bepaalt iedereen zijn eigen tempo.